Ik ben Dominique De Leon Sanchez en woon samen met mijn man en zoon (2017) in Leiden.

In 2011 ben ik aan de verloskunde academie te Amsterdam afgestudeerd.
Sindsdien heb ik bij verschillende verloskundigenpraktijken ervaring opgedaan. In de afgelopen jaren heb ik mijzelf als vroede vrouw (wijze vrouw) kunnen ontwikkelen en mijn eigen visie op de verloskundige zorg kunnen ontdekken.

Toen ik zwanger was van onze zoon, realiseerde ik me nog meer hoe belangrijk het is om een goede band op te bouwen met je verloskundige. Na mijn verlof begon ik weer met werken in een reguliere verloskundigenpraktijk maar ik kon daar niet meer mijn draai vinden. Het kon naar mijn mening anders, beter en met meer tijd en aandacht.

Vanaf 1 januari 2021 werk ik daarom als verloskundige vanuit mijn visie in mijn eigen praktijk. Dit doe ik met veel geduld, passie en liefde en met oog voor ieders wensen en grenzen. 

Visie:

De zwangerschap is een intieme, liefdevolle maar ook kwetsbare tijd. In de reguliere verloskunde is er veel tijd en aandacht voor de fysieke veranderingen tijdens een zwangerschap en ligt de nadruk op de hedendaagse protocollen. Maar in verwachting zijn is zoveel meer! Iedereen beleeft het op zijn eigen unieke manier en daar wil ik graag mijn zorg op afstemmen.
De zwangerschap is een tijd van verandering; dit gaat vaak gepaard met verschillende emoties. Ik sta voor jou en je partner klaar om een luisterend oor te bieden, om jullie te begeleiden in het maken van eigen keuzes op basis van betrouwbare informatie.

Ik kies er bewust voor om weinig vrouwen per maand onder mijn zorg te hebben. Hierdoor hoef ik vrijwel nooit mijn aandacht te verdelen of een achterwacht/vervanger in te zetten.
Tijdens de zwangerschapsconsulten leren wij elkaar kennen en kan ik mijn zorg afstemmen op jullie specifieke wensen.

Ik heb een holistische visie op de reis die de transitie naar het moederschap met zich meebrengt. Ik geloof dat zwangerschap en geboorte natuurlijke lichamelijke processen zijn waarbij vertrouwen, rust, privacy en liefde een belangrijke invloed hebben op dit proces.

Lichaam en geest werken samen in het geboorteproces. Soms is hierbij medische ondersteuning nodig.

Een zwangerschap, geboorte of kraamtijd kun je niet meer over doen, maar het is wel een ervaring die levenslang bij je blijft.
Mijn inzet is dat elke vrouw en haar partner met een goed gevoel terugkijken op deze belangrijke, bijzondere en intense periode.

Mijn verloskundige praktijk heet Draagkracht. Zwanger zijn is namelijk letterlijk dragen; je draagt je kindje 9 maanden lang bij je. Daarnaast betekent dragen voor mij ook het dragen van de veranderingen in je leven, je relatie, je lichaam en geest. Er is kracht nodig om met deze veranderingen om te gaan en het is enorm krachtig is het dat je lichaam bijdraagt aan het ontstaan van nieuw leven! Als jullie kindje is geboren draag je het dichtbij je. Misschien in een draagzak of zit je heerlijk samen op de bank te buidelen. Deze nabijheid geeft veiligheid en prikkels worden zo meer gefilterd.