de Lemniscaat
Antroposofisch Gezondheidscentrum
Antroposofisch Gezondheidscentrum
Antroposofische geneeskunde, wat wil dat zeggen?
In dit gezondheidscentrum beoefenen artsen en therapeuten de antroposofische geneeskunde. De artsen zijn aan de universiteit opgeleid tot huisarts en hebben zich daarnaast gespecialiseerd in de antroposofische geneeskunde. Ze stellen ook gewone diagnoses, laten onderzoeken doen en verwijzen naar specialisten net als de reguliere huisartsen. Voor de verzekeringen gelden ze ook als gewoon huisarts. De antroposofische geneeskunde combineert de behandelingsmethoden van de reguliere geneeskunde met inzichten die voortkomen uit een ruimere visie op de mens. De antroposofische geneeskunde kijkt naar achtergronden van ziekte en naar de betekenis van ziekte voor de mens. Ieder mens is anders en heeft ook een individuele behandeling nodig. Er wordt voornamelijk gewerkt met antroposofische (overeenkomend met homeopathische) geneesmiddelen, maar ook met reguliere middelen of met combinaties van beide. Een antroposofisch arts schrijft zo nodig ook antibiotica, slaapmiddelen en pijnstillers voor.
Een gezondheidscentrum, wat houdt dat in?
De Lemniscaat is een gezondheidscentrum waarin artsen en therapeuten samenwerken. In de Lemniscaat werken momenteel twee artsen, één is consultatiebureau-arts. Eén dag per maand is er een vrouwelijke huisarts.
Artsen, therapeuten en ook patiënten die daar interesse in hebben, maken samen het beleid in de beleidsvergadering.
Indien de klacht daartoe aanleiding geeft zijn er diverse therapieën mogelijk.
Wat biedt de Lemniscaat als extra
Er wordt in ons gezondheidscentrum meer tijd aan de patiënten besteed. Een consult bij de huisarts duurt bijv. 20 in plaats van de gebruikelijke 8 minuten. Er is iedere ochtend een inloopspreekuur waar u zonder afspraak voor kleine of acute klachten terecht kunt.
U heeft altijd dezelfde arts. U kunt meestal binnen één week terecht. De Lemniscaat is kleinschalig, er is een goede samenwerking en er is persoonlijk contact.
Cursussen en lezingen
Regelmatig worden in het gezondheidscentrum cursussen, lezingen en andere activiteiten georganiseerd, waar patiënten en andere belangstellenden hartelijk welkom zijn.
Verzekering en financiën
Bezoeken aan de huisarts zijn zoals gebruikelijk verzekerd, medicijnen afhankelijk van het eigen risico en van een eventuele aanvullende polis. Therapieën worden vaak geheel of gedeeltelijk vergoed, ook afhankelijk van de aanvullende polis. Er is ook een therapiefonds. De therapieën worden door eigen medewerk(st)ers gegeven.
Al met al is onze werkwijze mogelijk doordat veel patiënten vrijwillig een extra financiële bijdrage leveren.
Wie kunnen zich bij ons inschrijven?
Iedereen die een huisarts zoekt, en niet te ver weg woont. Een antroposofisch arts geldt voor verzekeringen e.d. ook als een regulier huisarts. Daarnaast kunt u voor bepaalde klachten tijdelijk één van de artsen consulteren; in het laatste geval houdt u gewoon uw eigen huisarts. U kunt voor uw eigen oriëntatie een kennismakingsgesprek met de arts aanvragen bij de assistente.
Huib de Ruiter, huisarts
Annerose Kunenborg, huisarts
Bemmie Schorer( arts voor kinderzorg)
Carla Hooymans, Daniela Oele, Henriette Froklage, Judith Steenhorst, Rob van Dord en Sarah Goudsmit
Andrea van Mastrigt, Danielle Pijssel
Loes van Walsum, Marijke Kuzee.