TENTOONSTELLING LIANE COLLOT D’HERBOIS 7, 8 en 9 oktober

TENTOONSTELLING LIANE COLLOT D’HERBOIS

In het weekend van 7, 8 en 9 oktober wordt in ons gezondheidscentrum door de Stichting Collot Zien en Beleven opnieuw een tentoonstelling van werk van de kunstenares en therapeute Liane Collot d’Herbois georganiseerd. De tentoonstelling heeft als titel ‘Vensters naar een andere wereld’ omdat Collot niet alleen vertrouwd was met de zintuiglijke wereld, maar ook met de wereld die niet zintuiglijk waarneembaar is. Deze wereld toont zich door haar schilderijen aan ons. Dit weekend zijn er schilderijen met de thema’s Emmaüsgangers en Michaël. Ook zullen er verschillende landschappen en bloemen te zien zijn.

Op deze tentoonstelling zullen ook de schilderijen aanwezig zijn die de stichting Collot Zien en Beleven in bezit en in beheer heeft met het doel deze aan instellingen en praktijken in de gezondheidszorg en aan andere geïnteresseerden uit te lenen. Lees daarover meer in de Binnen Buiten in de bijdrage ‘Drie nieuwe schilderijen voor de stichting Collot Zien en Beleven’.

Daarnaast zijn er schilderijen te zien van mensen die wij in de loop van de jaren hebben leren kennen en die hun schilderij voor deze tentoonstelling aan ons geven. Doordat zij daartoe bereid zijn, maken zij het mogelijk dat we elk jaar een weekend lang van deze prachtige schilderijen kunnen genieten.
Mocht u als lezer zelf ook een schilderij van Collot in uw bezit hebben dat u een keer wilt uitlenen voor een tentoonstelling of kent u iemand die een schilderij heeft, leest u dan in de Binnen Buiten het oproepje ‘Ontdekken van ons onbekende schilderijen’.

De tentoonstelling is
vrijdag 7 oktober van 19:00 – 21:00 uur
zaterdag 8 oktober van 09:00 – 17:00 uur
zondag 9 oktober van 09:00 – 16:00 uur.

Bespreking van een schilderij vindt plaats op vrijdag om 19:30 uur, zaterdag en zondag om 12:00 uur.
Voor belangstellenden wordt op zaterdag 11 oktober om 15:00 uur een demonstratie van het kleurenlichtbad gegeven.

 

Collotaffiche 2016